Vad kostar en kontrollplan?

Priset för en kontrollplan varierar och det är tillåtet att göra kontrollplanen själv om du som byggherre har relevant kunskap och har tid att sätta dig in i hur kontrollsystemet är uppbyggt. Om du inte kan, vill eller har tid finns det smarta webbtjänster som Kontrollplan Direkt. Tjänster som gör att du faktiskt kan spara pengar genom minskat krångel med bygglov och under byggtiden.

Väljer du att göra en egen kontrollplan finns det många viktiga saker att tänka på. Börja med att läsa på hos Boverket. Men såklart finns det alternativ. Förutom att det är enkelt så är det också en trygghet att låta en sakkunnig göra jobbet att utfärda ett förslag på kontrollplan – särskild för ett bygge som är lite mer omfattande.

Konsekvensen av att inte anlita en sakkunnig för utfärdande av förslag till kontrollplan kan bli oväntade utgifter. Skulle kommunen exempelvis inte godkänna ett förslag på kontrollplan får du inte ditt startbesked som planerat. Du får istället inkomma med en ny och korrekt kontrollplan och startbesked och byggprocess blir försenad.

Vad kostar en kontrollplan?

Beroende på hur mycket kunskap du redan har, hur stort ditt byggprojekt är och hur ont om tid du har så erbjuder  vi på Kontrollplan Direkt olika prispaket för att matcha just dina behov. Väljer du ett dyrare paket ordnar vi i princip allt – vi reviderar om din kommun har invändningar eller om du vill göra ändringar – medan ett billigare paket förutsätter att du redan har större kunskap om Plan- och bygglagens krav på en kontrollplan och kan göra mer själv.

Budget 890 kr inkl. moms

Våra certifierade KA (Kontrollansvarig enl. PBL) tar fram en skräddarsydd och fackmässigt utförd kontrollplan och skickar till dig inom sju dagar. Vi gör en förenklad riskbedömning och du får support via e-post.
Vi kan däremot inte hjälpa dig med ändringar i din kontrollplan efter att vi levererat den på det sätt som vi erbjuder via våra andra paket. 

Smart 1190 kr inkl. moms

Våra certifierade KA tar fram en skräddarsydd och fackmässigt utförd kontrollplan inom tre dagar. Förutom att vi gör en riskbedömning och erbjuder e-postsupport gör vi också revideringar om din kommun skulle kräva det.

Express 1890 kr inkl. moms

Våra certifierade KA släpper allt annat och tar fram en skräddarsydd och fackmässigt utförd kontrollplan till dig inom 24 timmar. Även här ingår riskbedömning, e-postsupport och revideringar om kommunen skulle kräva det. Det här paketet är en räddare i nöden om allt som står mellan dig och startbesked är en kontrollplan.

Plus+ 2890 kr inkl. moms

Vår certifierade KA släpper allt och tar fram en skräddarsydd och fackmässigt utförd kontrollplan till dig inom 24 timmar. Förutom revideringar får du telefonsupport med vår KA. Här ingår också en professionellt utförd riskbedömning som du kan bifoga till din bygglovsansökan eller bygganmälan. Vår arkitekt Andreas granskar bifogade ritningar och handlingar och kan även ge rådgivning kring din byggåtgärd. Här får du helt enkelt en helhetslösning!

Lycka till med ditt bygge och välkommen till Kontrollplan Direkt!

prisplan kontrollplan direkt